Adorada, en aromatisk opplevelse.

Fetzer Vineyards lanserte i vår noen utrolig spennende viner; Adorada Eau de California Rosé 2016 og Adorada Eau de California Pinot Gris 2016! Et ønske om å lage utpregede aromatiske og annerledes viner fikk den unge californiske vinmakeren Margaret Leonardi til å hente inspirasjon fra parfymeverden og utforske de stemningsfulle florale aromaene man finner i enkelte druetyper:

«Vinmaker Margaret Lenoardi brukte sin erfaring fra den kulinariske verden da hun skulle skape disse aromatiske vinene. Den ivrige hobbykokken vokste opp i en stor familie med sterk forankring i mat- og vintradisjoner. Hun lærte tidlig å eksperimentere med smaker, teksturer og aromaer på kjøkkenet, en lidenskap hun i dag bruker når hun lager Eau de California-vinene.

– Tenk på hvordan en parfymemaker blander essensielle oljer for å skape en helt unik duft. Å lage vin handler om mye av det samme, ved at jeg samler forskjellige aromaer og smaker fra druene for å skape en spesiell opplevelse i glasset. Det er givende å se for seg en bestemt sanseopplevelse og å utforske ulike varianter av en drue, litt som en kokk eksperimenterer med sin krydderhylle, sier hun.

Margaret har sin utdannelse innen vindyrking fra California Polytechnic State University og utfordrer konvensjonell vinproduksjon med helt nye, særpregede viner.»

Den hvite, pinot grisen, har en intens aroma av modne epler, pære, litt tropisk frukt, florale toner og urter. Den er fruktig og rik på smak, sødmefull frukt med et hint av sitrus. En utrolig kul pinot gris som absolutt er verd prisen!

Den rosa, som for øvrig også har nesten 60% pinot gris, har en fruktig og rik aroma av hvit steinfrukt, florale toner, især roser, og melon. Den har et godt preg av moden frukt, intense toner av røde bær, litt krydder og melon.

To viner som passer ypperlig nå det går mot vår, jeg vil driste meg til å si at disse er perfekte til de første hyggestundene på verandaen i vårsolen og ikke minst sammenkomstene nå i mai!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: