Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2016

Det er 10 dager til nasjonaldagen, den o`store bobledagen, og på høy tid å bestille seg det man trenger på vinmonopolet. En litt kul vin å servere er Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2016, en tørr og deilig lambrusco som passer godt til lett buffet med lyst kjøtt, pizza, grønnsaker og som aperitiff.

Så hva er egentlig lambrusco? Kort sagt: en musserende rødvin. Lengre sagt: Først og fremst må 85% av vinen inneholde en av disse druene: Lambrusco Grasparossa, Lambrusco Maestri, Lambrusco Marani, Lambrusco Montericco, Lambrusco Salamino eller Lambrusco Sorbara.
(Dagens vin er produsert på  70% Lambrusco Sorbara og 30% Lambrusco Salamino)
Den må også komme fra ett av disse områdene:  (Lambrusco-denominazione di origine controllata- regionene DOC): Colli di Parma Lambrusco, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Salamino di Santa Croce, Reggiano Lambrusco, Colli di Scandiano e Canossa Lambrusco, Modena Lambrusco eller Lambrusco Mantovano.
Lambrusco inneholder mye syre og finnes som tørr, semi-tørr og søt. Den er lagd for å passe maten i regionen den kommer fra, og den er gjerne fet! Spekemat, spekepølser, parmesan osv.
Den er ikke like spretten som en Champagne, og inneholder kun 1/3 av trykket i en flaske, den går derfor ofte som «perlende vin».

Litt om produsenten: Paltrinieri er spesialister på produksjon av tørre, leskende og syrefriske sprudlende rødviner laget på druen Lambrusco Sorbara.Tredje generasjon styrer i dag spakene – og totalt driver de vinmarker på 15 hektar, etter bærekraftige prinsipper.

Vinen har en fruktig og floral nese, delikat preg av røde bær. Den er frisk og fruktig, har en god syre og behagelig mousse. Fint bærpreg også på smak, lang og tørr utgang. En flott tørr lambrusco!

Vinen finnes på 9 forskjellige butikker i Osloområdet og kan selvfølgelig bestilles over det ganske land.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: