Rotari Rosé Brut 2012 og Brut 2012

Det er bobler som står i fokus nå som det nærmer seg 17.mai, og i dag type Italienske produsert på champagnemetoden! Rotari Riserva Brut 2012  og Rotari Rosé Brut 2012 (begge i ny årgang). Dette er to gamle travere jeg har fulgt i flere år(ganger)!

Navnet Rotari kommer for øvrig fra den Lombardiske kongen Rotari som samlet nesten hele Nord-Italia til riket Lombardia på midten av 600-tallet, ikke minst kunngjorde han det første Lombardiske lovverket.

Vinhuset Rotari ligger i hjertet av Dolomittene som er et stort fjellområde i Alpene, rett nord for byen Trento i Trentino-Syd-Tirol. Her er det perfekte forhold for druene Chardonnay og Pinot Noir som de to vinene over er lagd av.

rotari

De kan skilte med det mest moderne utstyret for å lage kvalitetsspumante. (Usikker på forskjellen mellom prosecco og spumante? Det har jeg skrevet om her.) De produserer viner med Metodo Classico, en metode som krever både erfaring og ferdighet, ikke minst tålmodighet… I et spesielt aldringsrom har Rotari hele 8 millioner vinflasker som aldres til enhver tid! Rotari er for øvrig eid av den kjente Mezzacorona gruppen.

De har nylig rensket opp i designet på flaskene sine og jeg syns at det ble utrolig elegant og flott!

Rotari Riserva Brut 2012 er lagd av 90% Chardonnay og 10 % Pinot Noir og er lagret i 36 måneder før salg.

Det er en flott og klar vin, den har en klar eple og sitrus aroma med hint av mineraler. Den er tørr og frisk i smaken, velbalansert syre og den har et visst brødpreg. Strukturert men fruktig, en elegant og balansert vin. Veldig god både alene og til sjømat, den taklet også en del fett fra ost og spekeskinke. Denne kommer også i magnumflaske, perfekt hvis en er mange til bords!

Rotari Rosé Brut 2012 er lagd av 75% Pinot Noir og 25% Chardonnay og er også lagret i 36 måneder.
Fin og lys på fargen, noe fruktig aroma med sitrus og eple. Frisk og syrlig start med en del frukt i tillegg til eple og sitrusen, litt mineralitet. Balansert og elegant vin som er harmonisk i munnen. Også denne er god til å drikke alene, men også anbefalt til fisk og sjømat.
Denne finnes også visstnok i magnumflaske men ikke i Norge.

Begge vinene er veldig prisgunstige og et godt valg i den musserende vin-jungelen.

Litt inspirasjon til hva du kan servere de til.

Ha en boblende fin maimåned

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: