Chateau du Seuil og Bordeaux AOC Graves.

Bordeaux er den største og mest kjente vinregionen i Frankrike og i dag ser vi på en flott vin fra nettopp dette området, og vi fokuserer på distriktet Graves! AOC Graves er et distrikt og en appellasjon i Bordeaux, karakterisert av gravel (grus) og sett på som fødeplassen til høykvalitetsviner i regionen.
Graves-appellasjonen dekker både røde og hvite viner fra området og det er typiske Bordeauxdruer som blir brukt her, dvs. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec og Petit Verdot for de røde vinene og Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle for de hvite.
Det produseres ca. 90% røde og 10% hvite viner i området.

Vinen vi skal se på kommer fra vinhuset Chateau du Seuil med sine 25 hektar vinmark lokalisert 35 km sør-øst for byen Bordeaux.
Chateau du Seuil går for å være ett av de flotteste slottene på den venstre bredden av elven Garonne!

th

Selve eiendommen har vært kjent for sin kvalitetsvin lenge, allerede i 1930 ble den beskrevet som en av flotteste vinprodusentene i området og medaljer har de vunnet siden 1928 så vidt jeg vet!
I 1988 ble vinhuset oppkjøpt av et ektepar fra Wales som renoverte og fornyet eiendommer og vinmarker, i dag er det datteren Nicola og mannen Sean som har tatt over og viderefører det suksessfulle prosjektet foreldrene startet.
De to er personlig involvert i hele prosessen av vinmakingen for å forsikre at vinen de lager skal ha den høyeste kvalitet, de beste tradisjonelle vinmakingsmetodene er kombinert med nymotens teknikk og fra 2014-årgangen er vinene deres også sertifisert økologisk.

Ch. du Seuil Graves Blanc 2016 er produsert på 70% Semillon og 30% Sauvignon Blanc.

Vinen har en fruktig aroma med toner av aprikos, grapefrukt, honningmelon og litt grønne hint. Den er frisk og fruktig, behagelig i munnen med fint sitruspreg og lang mineralsk avslutning.
Utrolig flott utviklet vin som er vanskelig å sette fra seg!
Produsenten anbefalte den til ost, noe jeg selvfølgelig måtte prøve, det fungerte overraskende bra! Smakte også nydelig til svinefilet med appelsinsaus og er en selvfølge til fisk og sjømat.

Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: