To deilige gamle travere og en spennende nyhet!

I dag skal vi se på to gamle travere, to viner jeg har smakt før og trygt kan anbefale igjen denne sesongen. Men vi skal også se på en spennende nyhet fra samme vinhus!
Det er Villabella Soave Classico 2016 og Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2017 jeg gjerne vil repetere, to viner som passer perfekt til våren og sommerens mat. Vinhuset Villabella kan du lese om her!

Villabella Bardolino Chiaretto Classico Rosé 2017 er produsert på 80 % corvina og 20% rondinella, den er maserert kjølig over natten etter plukking av de organiske druene og gjæringen er gjort på ca. 18-20 grader.

Vinen er litt tilbakeholden i starten, så vokser en bukett av fruktige vår- og hagearomaer frem. Det lukter jordbær, bringebær, litt rose/roseblad og et hint av aprikos. Den er myk og behagelig i munnen, har balansert syre og er en innbydende og delikat vin. Lett og fruktig smak, nok sødme til å takle mye forskjellig mat og perfekt syre som gir friskheten man trenger.
Godt kjøp også denne årgangen!

Villabella Soave Classico 2016 er produsert på 70% garganega og 30% trebbiano di Soave.

Vinen har en aromatisk lukt av moden frukt, eple, honning og florale toner. Den er rund og fin i munnen, fremstår velbalansert og tørr, god mineralitet i avslutningen. I likhet med rosèvinen er dette et meget godt og typeriktig kjøp.

Så har vi en spennende nyhet fra Villa Cordevigo delen av vinhuset: Heaven Scent Rosé 2017! Og både flaskedesignet og navnet er superinnbydende!
Vinen er produsert på 80% Corvina og 20% Rondinella.

Vinen har en like forførende aroma som navnet tilsier, deilige delikate røde bær, florale toner, elegant sitrus og hvit steinfrukt. Den er fruktig og har god fylde i munnen, veldig god syre/sødme balanse og en imponerende lang ettersmak.
Foreløpig en av årets beste rosèviner, denne blir vanskelig å slå!
Flott til sommerens mat med lyst kjøtt, fisk og skalldyr, ikke minst italienske matretter som risotto, pizza osv.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: