Castillo Monjardin Chardonnay Barrica Selection 2015

Mens vi venter på at denne månedens tilbudsliste skal bli klar så ser vi på en spansk nyhet: Castillo Monjardin Chardonnay Barrica Selection 2015 kom på vinmonopolet på maislippet!

Vinen kommer fra vinhuset og slottet Castello de Monjardin, som ligger ved foten av Pyreneene nordvest for Navarra. Dette slottet var viktig for kongeriket Navarra på 1700-tallet og en sentral stasjon på den berømte pilgrimsruten fra  Paris til Santiago de Campostella. Eiendommen ligger såpass nærme grensen til Frankrike at de har vært sterkt påvirket av de franske tradisjonelle druene Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot, men de har også produsert en del Garnacha.

De har forskjellige vingårder i området, de fleste vinmarker ligger på solrike slakke bakker på ca. 1800 meter høyde over havet. Dagens vin kommer fra Asque-gården og består av 100% Chardonnay druer. De har vært gjæret 6 måneder på nye franske fat og deretter 6 måneder til med modning på bunnfallet sitt.

Vinen har en aroma av gul frukt, sitrus, litt florale toner og tydelige vanilje og fatpreg, dog ikke overdøvende. Den er fruktig med fin fedme og syre, godt preg av moden frukt og vanilje. Velbalansert og rik.
Som en tilhenger av fatlagret Chardonnay er dette en innertier for min del, en deilig vin man kan kose seg med alene eller matretter med lyst kjøtt, spekemat og lam. Tåler også litt fete sauser.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: