Buffalo Trace Bourbon

I dag vil jeg vise dere en utrolig flott Bourbon; Buffalo Trace fra Buffalo Trace Destillery! Verdens mest prisbelønte destilleri har nemlig sin signaturbourbon tilgjengelig på vinmonopolet slik at vi kan smake på disse edle dråpene fra Amerika!

Det som er 100% bekreftet er at Buffalo Trace, tidligere Old Fire Copper Distillery (O.F.C.) og George T. Stagg Distillery, har produsert kvalitetsbourbon ved Kentuckyelven kontinuerlig i over 200 år, ikke en liten bragd, selv om de også hevder å være det aller eldste destilleriet, noe som ikke er bekreftet. (De var ett av fire destillerier som fikk fortsette produksjonen under forbudstiden da det måtte være noe whiskeyproduksjon til «medisinbruk»)
Det eldste huset på eiendommen er fra 1792 og destilleriet ble startet opp en gang før 1773 av Hancock Lee. Det første moderne destilleriet ble først oppført her i 1857. Anlegget ble i 2001 ført opp på listen til National Register of Historic Places.
De mange lagrene på eiendommen huset 340.000 fat med Buffalo Trace-elementer på ulike stadier i modningsprosessen. Deriblant også verdens minste fatlager, som kun inneholder ett fat av gangen.
De satser også på håndarbeid, over halvparten av arbeidet gjøres fortsatt manuelt og fokuset på kvalitet over kvantitet har vært avgjørende for destilleriets suksess.

Ikke bare har destilleriet fått mange priser, selve Buffalo Trace Bourbonen har også blitt anerkjent internasjonalt og blitt en slags kultdrikk, blant annet har den blitt kåret som en av verdens beste Whiskyer i Jim Murry`s Whiskey Bible (I norske Aperitif har den scoret 90p). Designet på flasken er inspirert av pionerne som dro over slettene med bøflene, en slags hedring av både menneskers og dyrs vandring (trace).

Buffalo Trace er lagret i midtlaget i lagringsrommet og er lagret akkurat lenge nok til å få den perfekte balansen mellom fat og råvare. Den er produsert på en tradisjonell Rye resept på mais, rug og bygg og er produsert på en ‘small batch’ med 25-30 utvalgte fat.
Den har en spennende nese med god balanse mellom det sødmefulle og krydder, tørket frukt, vanilje og fat samt en god fruktighet. Den er fyldig og godt balansert, perfekt balanse mellom sødme fra fat, bra tørrhet og en lang og god ettersmak.
Absolutt en Bourbon man kan nyte lenge i glasset alene.
Men absolutt en bourbon som er utrolig deilig i cocktails også…. Følg med når jeg tar med Buffalo Trace på cocktailverksted i morgen!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: