Oma Barbera d’Alba 2017

Nå skal vi se på OMA`s (Ole Martin Alfsen) viner i tre dager til ende! Kokken kjent fra blant annet TVNorge har så langt ikke skuffet meg vinmessig, så jeg håper dere blir like fornøyd! Vi begynner med Oma Barbera d’Alba 2017!

Alfsen reiste til Italia når han skulle lage denne vinen, til den kjente vinprodusenten Davide Rosso som er eier av vinhuset Giovanni Rosso i Serralunga d’Alba i Barolo i Piemonte.
Grunnen til at kokken ville jobbe med druen Barbera er fordi at det er en saftig og relativt bløt drue som samtidig har en syrestruktur som gjør den perfekt til mat, noe som var veldig viktig å få frem.

Jeg syns det er veldig bra at Alfsen gjør seg flid med å lage en vin i motsetning til mange andre kjendiser som kun har gitt navnet sitt til en vin, han viser at han er dedikert til mat og vinfaget. En annen positiv ting som er verdt å nevne er at druene er høstet kun på usprøytede eldre marker.

Man får en klar kirsebær og bjørnebær aroma av vinen, noe kjøtt og urter. Vinen er silkemyk i munnen, veldig saftig med en lang fruktighet og fin avslutning. Man kjenner godt smaken av mørke bær og krydder, deilige urter i bakgrunnen.
Dette er en fantastisk Barbera, til latterlige 160,- på vinmonopolet (Den har kun økt med 10 kr på 4 år..!) er det en meget prisvennelig vin som går utrolig godt til mange ulike kjøttretter, gjerne spekemat og oster som er deilig nå i sommer.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..