Vivoda Malvazija 2017

I dag skal vi se på en vin som er en premiere for min del, jeg måtte til og med opprette en ny kategori på nettsiden, nemlig Hvitvin -> Kroatia! Vivoda Malvazija 2017 er nemlig en helt ny kroatisk vin!

Enkelte optimister har begynt å kalle det nord-vestlige distriktet Istria i Kroatia for det nye Toscana, det gjenstår å se. Men vinene som kommer fra her skal sigende ha god kvalitet.

Vinen er produsert på 100% Malvazija og har 13.5% alkohol. I skrivende stund er vinen utsolgt, men man kan sette seg på en epostliste på vinmonopolet.no for å få beskjed om når den kommer inn igjen.

Vinen har en utrolig morsom aroma. Den tropiske frukten i kombinasjon med urter og sitrus er så herlig at den nesten minner meg om humlen i en IPA! Fine toner av stikkelsbær, grønn paprika, parfymerte toner av moden sitrus. Den er fyldig og rik, smaken skuffer absolutt ikke etter den fine aromaen. Godt preg av sitrus, blomster, god konsentrasjon av frukt og en lang og tørr ettersmak. Sitter meget godt i munnen.
Imponert? Ja, absolutt! Sommerens mest spennende kjøp passer til fisk og sjømat samt lette retter med lyst kjøtt og grønnsaker.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: