Tenuta delle Terre Nere Etna Rosato 2016

Sicilia, åh for et flott sted. Jeg drømmer meg fortsatt tilbake til sommerferien på den flotte italienske øya for to år siden. Ferie uten barn, leiebil, flotte små landsbyer, god mat og deilig etna-vin. Nå har jeg mimret tilbake med Tenuta delleTerre Nere Etna Rosato 2016 fra Etna pioneeren Marc de Grazia!

Marc de Grazia var en av de første produsentene som satset på de «glemte» vinmarkene ved vulkanen Etna, det sies at alt han tar i blir til gull og det kan tyde på at det stemmer…
Terre Nere eiendommen ligger på nordsiden av Etna og er på ca. 30 hektar (de har til og med en liten del som overlevde phylloxera), druene dyrkes økologisk. Jordsmonnet er selvfølgelig vulkansk og steinete og temperaturene varierer stort mellom natt og dag.

Vinen er produsert på 98% Nerello Mascalese og 2% Nerello Capuccio, den har 13% alkohol og er en av ytterst få rosèviner man kan tørre å kjøpe inn en del av da den tåler å ligge 4-5 år!

Vinen har en frisk aroma av amalfisitroner, appelsin, røde bær, litt florale toner og hvit steinfrukt. Den er saftig på smak med god frukt, god konsentrasjon og fylde, deilig syre og en lang ettersmak. Den sitter veldig godt i munnen og er meget godt balansert.
Noen blir kanskje avskrekket av rosèviner som koster over 200 kr, denne er verd det, jeg lover!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: