Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2017

Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2017 kom i ny årgang nå i juli, og dette er en vin som jeg må si overrasket meg. Faktisk såpass at jeg gikk til innkjøp av fjorårets årgang også… Resultatet var det samme: denne vinen er et knallkjøp!

I 1992 startet Château du Val de Mercy rekonstruksjonen av sin tidligere vinproduksjon (fra før vinlusa/phylloxera).
Ved de første vinmarkene begynte de å dyrke fantastisk Pinot Noir i den nærliggende landsbyen Nanteau. I tillegg opprettet de vinmarker noen kilometer unna, i Chitry le Fort (Canton de Chablis) med tekniske produksjonsfasiliteter ved Place de l’Eglise i Chitry le Fort.
Domaine du Château du Val de Mercy består av 30 hektar dyrket vinmark. 2/3 av vinmarkene har en beliggenhet innenfor AOC Chablis, og resten ligger i Chitry le Fort.

Petit Chablis kommer fra vinmarker som inneholder en type kompakt kalk (portlandien). 6000 ha. Snittalder på vinstokkene er 25 år. Kort, malolaktisk gjæring foregår på temperaturregulerte tanker. Vinen modnes på bunnfallet ”sur lie” i 10 måneder, og det er kanskje det jeg faller for med denne vinen. Jeg er veldig glad i viner som har ligget sur lie.

Vinen har en lett kompleks og innbydende aroma av eple, sitrus, flint, litt florale toner og urter. Den er fyldig og har en god syre, deilig konsentrasjon av epler, sitter godt og lenge i munnen. Tørr og syrefrisk.

Petit Chablis blir jo sett på som den laveste rangeringen, under Chablis. Men jeg skal love dere at det ikke er noe Petit med denne. Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

En kommentar til «Ch. du Val de Mercy Petit Chablis 2017»

  1. Tilbaketråkk: Domaine du Château du Val de Mercy – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: