Ioppa Ghemme 2007

Vinmakeren Andre Ioppa vil helst bruke all sin tid i vinmarken, det ligger rett og slett i genene hans. Familien har produsert vin, frukt og grønnsaker siden 1852 og drives i dag av faren Giorgio Ioppa og onkelen Gianpiero, Andrea og brødrene Luca og Marco er neste generasjon. Vi ser nærmere på dette vinhuset i Piemonte samt en 11 år gammel vin fra produsenten som jeg syns er et meget godt kjøp.

Ioppa består i dag av 20 hektar vinmark, men Andrea forteller i et intervju med Dagens Næringsliv at de er i gang med å rydde skog og plante 5 hektar til.Vinhuset har de siste 10-15 årene gått gjennom en revitalisering og modernisering, vinene som er produsert på en tradisjonell måte med et moderne tilsnitt har rett og slett blitt mye bedre.
Vinhuset ligger i Ghemme, ved foten av alpene i Nord-Piemonte.

Her har de et unikt jordsmonn med en blanding av fossile sedimenter og marine steinarter som gjør jorden mineralrik.
De planter Nebbiolo, Vespolina og Bonarda, de siste årene økologisk og hele familien er stort sett å finne ute blant vinplantene.

Ioppa Ghemme 2007 består av 80% Nebbiolo og 20% Vespolina, den er lagret 48 mndr på store slavonske eikeligger (25-30 hl) og minst 2 års lagring på flaske før den lanseres for salg.
Den har en aroma av røde bær, litt støvete i positiv forstand, godt utviklet med tørket frukt, krydder og urter. Den er godt balansert, rund og fruktig, middels tanniner og fin syre. Godt bærpreg, litt kaffe, tørket frukt, teblader og krydder i en lang ettersmak.

Hvor ofte har man sjansen til å kjøpe en deilig vin fra 2007 under 250 kroner? Godt kjøp som også kan lagres noe videre!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: