Casa Ferreirinha Callabriga 2015

Jeg er så glad for å ha begynt å skrive om høstviner igjen, ikke for å klage på sommeren altså, men når du sitter på 7. uka med stekende sol så er det vanskelig å ikke se frem til litt kjøligere kvelder med rødvin… Casa Ferreirinha Callabriga 2015  er i så måte perfekt!

Vinhuset fra det nordlige Portugal, nærmere bestemt Dourodalen, har blitt kjent for å lage veldig gode viner. Både i tusenkroners klassen, og utrolig lagringsdyktige viner til en latterlig lav penge. Det som går igjen er kvalitet.

Casa Ferreirinha eies av et selskap som heter Sogrape (siden 1987), og de har respektert og utviklet vintradisjonen som ble startet av Bernardo Ferreira på 1700-tallet og gjort vinhuset et moderne og innovativt firma. De satser fortsatt på at hver vin skal vær unik og fylt med historie, slik vinhuset har produsert vin i 250 år.
Sogrape Vinhos (som for øvrig ble grunnlagt i 1942 o er Portugals største vinprodusent) vant i fjor tittelen som beste Portugisiske produsent, godt hjulpet av Casa Ferreirinha`s 7 medaljer hos Mundus Vini, blant annet fikk de 2 av de 3 “Grand Gold” medaljene (den ene til Casa Ferreirinha Callabriga 2014).

I motsetning til mange andre portugisere er denne vinen produsert «kun» på 3 druer fra Douro Superior: Tinta Roriz 25%, Touriga Franca 40% og Touriga Nacional 35%. Den har vært lagret 12-18 måneder på fat (75% franske fat og 25% amerikanske).

Vinen har en moden og innbydende aroma, mørke bær, tørket frukt, litt urter og hint av fat. Den er rik på smak, fyldig og har et godt bærpreg. Den har god struktur og en god og balanserende syre i en lang ettersmak. Meget godt kjøp som også tåler opp mot 10 i kjelleren.
Her er det bare å finne frem litt kraftigere høstmat; biff, gryter, kraftig grillkjøtt om du vil grille, lam og vilt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: