Giol Castello Gabriel 1503 Prosecco Treviso Brut

Det er lenge siden jeg har skrevet om prosecco, selv om jeg skal love dere at det har gått med noen flasker i sommer til Spritz, både hjemme og på ferie. I dag skal dere få prosecco i sin reneste form fra den eldste dokumenterte produsenten av prosecco, dette er Giol Castello Gabriel 1503 Prosecco Treviso Brut! (Den har for øvrig fått nytt design hvis det er noen som stusser på utseendet)

Det er Vittorio Carraro som i dag driver de 43 hektarene til Azienda Agricola Giol, etablert i 1427, tipp-oldebarnet til Giovanni Giol.
Giovanni Giol kjøpte hele komplekset i 1919, det inkluderte et slott, vinkjeller og store områder med vinmark, og det er hans arv som har ført til at vi fortsatt drikker vin fra eiendommen som i år produserer sin 592. årgang.
De er pioneerer når det kommer til økologisk og veganvennlig vin, så tidlig som i 1987 ble gården økologisk sertifisert, de ble vegetar- og veganvennlige i 2007 og i 2010 begynte de å lage viner uten sulfitter.
Dagens vin er derfor sertifisert økologisk og selvfølgelig produsert kun på gleradruen.

Vinen har en frisk og ren aroma, den har et fint og fruktig preg av pære, sitrus, blomster og hint av urter. Den er fruktig på smak med et deilig balansert fruktpreg (ikke særlig sødme), fine bobler og medium lengde. En typeriktig og elegant prosecco fra noen som virkelig kan det, godt kjøp!
Denne drikker godt til aperitiff, antipasti, lyst kjøtt og asiatisk mat som sushi.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: