Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2016

Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2016 kommer fra et litt uvanlig spansk kooperativ, Bodegas San Alejandro som består av 350 selvstendige bønder, satser ikke på kvantitet over kvalitet som mange andre kooperativer. De belønner sine medlemmer jo høyere kvalitet de produserer og hjelper de 100% med vitikulturen for å øke kvaliteten i alle ledd! Det kan man like!

Vinen er produsert på 100% garnacha, fra gamle vinstokker som navnet tilsier (Viñas Viejas). Nærmere bestemt er vinstokkene er mellom 60 og 80 år gamle, og de gror på nesten 1000 meters høyde over havet! Distriktet er Aragon i Spania, en region helt nord i landet med Barcelona til høyre for seg. Vinen har vært lagret 10 måneder på fat.

Navnet Baltasar Graciàn kommer for øvrig fra en forfatter som var viktig for området for over 400 år siden!

Vinen har en intens nese med et godt saftig preg av modne røde bær, urter, hint av animalske toner og fat. Den er strukturert og har et godt preg av kjølig frukt, urter, fin syre og en lang og fast ettersmak med en del fatkrydder.
En ekte kjøttvin (unnskyld vegetarianere) som takler fett og krydret kjøtt som grillmat, lam, chorizo osv.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: