Marqués de Cáceres Crianza 2014

I dag skal vi se på den desidert mestselgende Rioja-vinen i Norge, nemlig Marqués de Cáceres Crianza 2014!

I 1970 grunnla Enrique Forner Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero, Rioja Alta. Han kom fra studier i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux. Og Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer i motsetning til mange tradisjonelle vinhus i området på den tiden.
Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer vinhuset. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda.
Marqués de Cáceres bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk.

Vinen er produsert på 85% Tempranillo, 10% Garnacha Tinta og 5% Graciano, den har vært lagret på franske (60%) og amerikanske (40%) eikefat i 12 måneder (25% nye fat), og modnet ytterligere minimum 12 måneder på flaske før lansering.

Vinen har en aroma av moden mørk frukt, røde bær, litt krydder og urter, fint fatpreg. Den er bløt i munnen, har god frukt og er lett strukturert, sitter ganske godt i munnen med en tørr utgang.
Jeg skjønner hvorfor folk kjøper denne, en ukomplisert god vin som passer til høstlige kjøttretter og peiskos. Rett og slett en kosevin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: