Yealands Land Made Pinot Noir 2017

Jeg glemmer ofte litt av New Zealand når det kommer til vin, det er egentlig litt rart da jeg elsker pinot`ene fra der. Hver gang jeg drikker en god New Zealandsk pinot noir tenker jeg «hvorfor drikker jeg ikke mer slik vin?», det gjorde jeg med Yealands Land Made Pinot Noir 2017 også!

Yealands Estate er en enorm vinprodusent, glem de små familievingårdene her i Europa på 8-9 hektar, her dyrker de druer på mer enn 1000 hektar! Det meste av produksjonen er fra vinmarken The Seaview, som ligger i Awatere-området i Marlborough.
The Seaview har noen av de vanskeligste vekstforholdene i Marlborough, med mye sol og vind, kalde netter og lite regn.
Dette gir druer som er mindre, med tykkere skall og intense fruktaromaer, noe som også gjenspeiles i vinen. Yealands har stort fokus på at produksjonen skal være miljøvennlig.
Det beiter sau mellom vinrankene; de sørger for naturlig gjødsling og fjerner ugress. Filosofien er å påvirke miljøet minst mulig, og at det skal brukes økologiske materialer der det er mulig.
Flaskene er laget av resirkulert glass, og kassene (papp) av 93 prosent resirkulert materiale. Kraften kommer fra vindmøller og solpanel, og produsenten er helt selvforsynt med strøm. Yealands innehar også carboNZero-sertifisering.

Vinen er en ren pinot noir.  En liten del av vinen har gjennomgått malolaktisk gjæring på annengangsbrukte franske eikefat og etter blanding lagres vinen 6 måneder på 225-liters franske barriques.

Vinen har en deilig og klassisk NZ-pinot aroma. Friske røde frukttoner, bringebær, urter, krydder og hint av fat Den er ung og fruktig på smak, saftig anslag av røde og mørke bær, urter, lett tørre tanniner og en lang og god ettersmak. Passer godt til retter med lyst kjøtt, kalv, svin, kylling, lam og vilt. Skikkelig høstvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: