Gnarly Head Old Vine Zin 2016 og Pinot Noir.

Høstens beste BiB-tips får du allerede nå: Gnarly Head Old Vine Zin 2016 og Gnarly Head Pinot Noir dekker alle høstens rødvinsbehov!

Vinhuset ble etablert i 2005 og er et «underhus» av det familiedrevne vinhuset Delicato Family Vineyards, etablert i 1924. (Les gjerne gårsdagens post om 3 finger Jack zinfandel også!)
Gnarly Head ble startet som et prosjekt hvor de ville lage viner av de såkalte «gnarly» vinplantene med Zinfandeldruer som stammer tilbake til starten av 1900-tallet i Lodi, California.
Gnarly lar seg liksom ikke oversette riktig til norsk, jeg ser liksom for meg en krokete gammel rot… På vingårdene der druene til Gnarly Head dyrkes, har man stor fokus på miljøvennlig jordbruk. Det handler om en øko-vennlig filosofi; kretsløpkontroll, vanningssystem og miljøvennlig skadedyrbekjempelse.
En Gnarly Head-vinstokk gir mindre avkastning og mindre druer enn vinstokker som beskjæres og bindes på tradisjonell måte, men gir til gjengjeld andre, bra egenskaper til druene; et meget konsentrert og intenst aromaspekter, dyp og mørk farge, stor fruktighet som karakteriserer druene på sitt beste.

Jeg begynner med Old Vine Zinfandel som er en vin produsert på 81% Zinfandel og 19% Petite Syrah. Den er lagret 3-6 måneder på amerikanske og franske eikefat.
Vinen har en flott rubinrød farge, aromaen er preget av innbydende mørke bær, skogsbær, krydder, pepper, lakris og kakao. Smaken er også kompleks med nydelig bærpreg, den er rik og fyldig i munnen med godt integrert alkohol og lang og halvtørr ettersmak.
En superbehagelig og god vin alene, ypperlig til kjøtt, takler krydder.

Gnarly Head Pinot Noir, som for øvrig er en nyhet, har følgende druesammensetning: Pinot Noir 80%, Malbec 14% og Syrah 6%. Den har en fin og aromatisk nese med røde og mørke bær, kirsebær, litt krydder. Den er fin og balansert på smak, godt preg av røde bær, delikat sødmepreg og en lang og tørr avslutning.
Passer til litt lettere kjøttretter enn zinfandelen, gjerne lyst kjøtt, samt alene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: