Dr Gänz Winzenheimer Rosenheck Riesling trocken 2014

I dag skal vi se på en riesling som jeg ble veldig positivt overrasket av, ikke at jeg hadde fordommer mot den, jeg har bare smakt så uendelig mange rieslinger på de to presseturene mine til Tyskland de siste månedene. Så at en rimelig liten riesling skulle utmerke seg så positivt en kald høstdag i Norge var moro. Vinen jeg snakker om er Dr Gänz Winzenheimer Rosenheck Riesling trocken 2014!

Vinhuset kommer fra Nahe, et område i Tyskland ikke langt fra Frankfurt som jeg faktisk besøkte nå i juli! Vi smakte dessverre ikke noe fra Dr. Gänz, men det var for øvrig like greit å smake en hel (halv) flaske til noe god mat, i stedet for noen cl i et glass man må spytte.

Dr. Hubert Gänz Jr har drevet vinhuset siden 1988 sammen med kona Susanne, han er utdannet innen ønologi og familien har bakgrunn innen vinmaking flere generasjoner tilbake. Det ser ut som vinhuset kommer til å fortsette innenfor familien, da både datteren og sønnen til Hubert er interessert i å fortsette arbeidet. De har modernisert vinmakingen med blant annet bruken av skrukork og nye viner.

Rieslingen til denne vinen kommer fra Winzenheimer Rosenheck, og ikke minst fra «alte reben» (gamle vinstokker). Den har 12% alkohol og 5.5 gram restsukker.

Den har et fint preg av gummi, litt utviklede toner, fersk gul frukt, tropiske hint, moden sitron og honning, Den er godt balansert, har god fylde og munnfølelse, deilig fruktpreg som sitter godt og en pen syre.

Vinen er veldig matvennlig, jeg smakte den til laks med asiatisk preg, det satt som et skudd. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: