Warre’s Otima 20 Years Old Tawny

I dag skal vi se på en portvin jeg smakte for et par år siden og glemte helt av. Det kommer jeg ikke til å gjøre denne gangen, Warre’s Otima 20 Years Old Tawny er helt super nå det går mot vinter og jul!

Symington Family Estates eier en rekke av de aller mest anerkjente portvinsprodusentene; Graham’s, Dow’s, Warre’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. De eier 2.230 hektar i Douro-dalen hvorav 1.028 hektar er beplantet med vinranker. Dette fordeler seg på nærmere 30 Quintaer (eiendommer) og de aller fleste ligger i Douro Superior eller Cima Corgo, som er de to beste underregionene i Douro. Gjennomsnittlig alder på vinrankene er drøye 20 år, og de har også noen som er mellom 60 og 80 år gamle. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres.

De innehar også den største organiske vinmarken i Portugal på 136 hektar. I tillegg til druer fra sine egne vinmarker har de langtidskontrakter med nærmere 2.000 vinbønder, noe som utgjør om lag halvparten av deres totale produksjon. Symington Family Estates sysselsetter ca. 500 mennesker, fordelt på 350 i Vila Nova de Gaia (Porto) og 150 i Douro-dalen. De er den eneste portvinsprodusenten som fortsatt lager og vedlikeholder sine egne eikefat og tønner. Symington Family Estates er også engasjert i veldedighet og hvert år donerer de en ambulanse til en landsby i Douro.

Portvinen består av følgende druer: 25% Touriga Nacional , 25% Touriga Franca , 25% Tinta Barroca , 15% Tinta Roriz  og 10% Tinto Cão. Druene kommer hovedsakelig fra Quinta da Cavadinha, beliggende et stykke nord for Pinhão i Cima Corgo. Her er det et litt kjøligere klima, noe som gjenspeiles i syrefriskheten på vinen. Otima er en feminin måte å si «outstanding» eller «exellent» på og er myntet på den yngre generasjonen og gjerne den kvinnelige befolkningen. Vinen har som navnet tilsier blitt lagret minst 20 år, og er helt drikkeklar nå.

Vinen har en deilig og fint utviklet aroma, delikat preg av vanilje og fat, tørket frukt, nøtter og honning. Den er rund, fyldig, balansert sødme og en lang og deilig ettersmak som holder deg varm i hele høst. En utrolig flott og elegant portvin.
Passer selvfølgelig til klassikeren pepperkaker og blåmuggost, men også ostefat og andre desserter. Og alene!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: