Disznókö Tokaji Dry Furmint 2016

I dag skal vi se på en spennende vin fra Ungarn, et land hvert fall jeg har troen på fremover. Jeg besøkte et par vingårder der for noen år siden og bemerket meg kvaliteten. Men i dag ser vi på Disznókö Tokaji Dry Furmint 2016:

Disznókö ble kjøpt av det franske AXA-Millésimes i 1992, og har etter det gjennomgått betydelige kvalitetsløft ved hjelp av de nye eierne.
Eiendommen ligger i den sørvestlige delen av Tokaj Hegyalja (Tokaj-fjellsiden), måler 150 hektar og ble i 1732 klassifisert som ’first growth’. Vinmarkene til Disznókö regnes som tre best egnede i Aszu, Tokaji. Sør- og sørvestvendte med morgentåke og varm bris som sikrer optimale forhold for utvikling av edelråte (botrytis cinerea).
Det mineralrike vulkanpregete jordsmonnet sikrer viner med spenst, intensitet og konsentrasjon. Under kvalitetsprogrammet som ble iverksatt i 1992 har det blitt bygget en ny state-of-the-art vinkjeller og vinplantene har blitt plantet om.

Det er fort gjort å tenke søt vin når man hører Tokaji, men dette er en knusktørr vin med under 3 gram restsukker. Druen er Furmint, og vinstokkene er plantet på plotter spesielt dyrket for tørre viner. Det er ingen botrytis. En tredjedel av vinen har vært gjennom malolaktisk gjæring, og vinen har ligget 1 måned på bunnfall.

Vinen har en frisk aroma av grønne epler, sitrus, litt mineraler. Den er frisk og fruktig på smak, har en god fylde, god frukt og syre og en lang og tørr ettersmak. En litt kul vin å servere som aperitiff, eller til fisk og sjømat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: