To franske landøl som imponerte!

Vi kjører fullt fransk tema i dag, med to franske viner «te morran`» og fransk øl nå, hvem elsker ikke temadager?
Jeg er ikke superglad i saison, fransk landøl, blonde osv. Jeg kan drikke det til ost og skinke osv. Men det er langt ned på lista over favorittøl. Til jeg smakte to fra Chablis da! Maddam Porte Romane Blonde og Maddam Jardin du Prieure Ambrée:

Dette er et økologisk sertifisert mikrobrygget øl fra Burgund, som nevnt Chablis. De unge fetterne Alexis og Vianney Madelin står bak. Begge vokst opp lokalt – med bakgrunn fra henholdsvis fra vinfamilie og møbelsnekkeri og design. Men det var øl de ville lage. I 2016 bestemte de seg for vekke til live gamle burgundske ølbryggertradisjoner, i hjertet av Chablis atpåtil. Dette er håndverks-øl i ordets rette forstand. Naturlig øl, ufiltrert og ikke pasteurisert. Alle ingredienser er økologisk, med kornet dyrket lokalt.

Maddam Porte Romane Blonde er vel en slags pale ale, en blonde hybrid? Det er ikke så nøye. Den har hvert fall en deilig og frisk aroma, fint maltpreg, sitrus, urter og hint av humle. Den er fyldig med godt skum, lett rustikk preg, deilige malttoner som leker med sitrus og krydder. Et meget godt øl!
(Jeg ser noen anmeldere sier at den er stikkete og har for mye humle osv. da lurer jeg litt på om bunnfallet er tatt med, for det tok ikke jeg med og er veldig fornøyd med det…)

Maddam Jardin du Prieure Ambrée er en red ale. Den har en deilig og fruktig aroma med røstet malt, krydder og hint av humle. Den er fyldig og frisk på smak, balansert sødme og krydderpreg, tørr og lang utgang.

Begge ølene er godt karbonert sier mannen min, som er ølbrygger og som nesten må få være med når jeg tester øl. Og det er vel mye av det samme som at jeg har skrevet fyldig og godt skum.
Det er bred enighet i heimen om at dette er to knallgode øl, jeg er imponert!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: