I Vini di Jacopo Friuli Colli Orientali Rosso

Friuli, et sted i Italia jeg faktisk har liten erfaring med! Det ligger ikke så veldig langt unna de kjente vinmarkene i Valpolicella men er likevel en egen liten interessant region til høyre for Venezia. Vi ser på den kule vinen I Vini di Jacopo Friuli Colli Orientali Rosso:

Nec-Otium en liten negociantvirksomhet utenom det vanlige, det ser man egentlig til og med på navnet. (»Nec Otium» – fra romersk: nec = arbeid, otium = fritid.) De velger nemlig å vinfiere de ulike vinene i vineriet til druedyrkeren de kjøper druene fra, og jobber kun med dyrkere fra øverste hylle. Denne filosofien sikrer integritet, eierskap og individuell karakter på vinene som produseres. Og vinene er alltid en garanti for kombinasjonen moderat pris og høy kvalitet.

Vinen er produsert på 100% merlot og har 13% alkohol. Jeg kunne egentlig tenke meg å vite historien bak den iøynefallende etiketten, men produsenten har dessverre ikke operativ nettside per dag dato, så det får forbli et mysterium enn så lenge.

Vinen har en delikat aroma med en del florale toner, sødmefulle bær og moden frukt, lett krydret. Den er fyldig med god frukt, frisk og matvennlig syre, god konsentrasjon som sitter lenge i munnen. En spennende vin syns jeg. Passer godt til kjøttretter både av typen lyst, mørkt og skog/fjell.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: