Heinrich Red 2014

Jeg har drukket lite vin fra Østerrike, dessverre må jeg si når jeg først smaker det en sjelden gang. Heinrich Red 2014 er en organisk vin fra Burgenland i Østerrike!

Vokabularet som den sterkt terroir-fokuserte Gernot Heinrich bruker for å fortelle sin historie er like ukomplisert som det er enkelt: zweigelt, blaufränkisch og st. laurent – røde druer som han dyrker med den største respekt for naturen i og rundt hans biologisk dyrkede vinmarker.  Etter å ha gått over til biodynamisk dyrking, driver Gernot nå gården sin i en naturlig symbiose av det tradisjonelle og det innovative – aldri redd for å utfordre etablerte sannheter. Hos Heinrich kombineres det beste av to verdener – størrelsen på virksomheten og hans teknologiske nysgjerrighet har bidratt til en »state of the art» vinkjeller. Hans grunnfilosofi og forkjærlighet for å spille på lag med naturen, ikke mot den, bidrar til en nærhet og et bærekraftig fokus man normalt forbinder med de aller minste produsentene. Gernot Heinrich er eksempelet som beviser at man kan være (relativt) store, og samtidig 100% i pakt med naturen.
Dagens vin er produsert på Blaufränkisch 50%, St. Laurent 10% og Zweigelt 40% og har ligget ett år på store fat.
Vinen har en veldig aromatisk duft, en spennende skogsbærblanding med litt mose, røde og mørke bær og krydder. Den er saftig og syrefrisk på smak, godt strukturert, lang og god ettersmak. En spennende vin syns jeg, sitter godt!
Passer godt til svin, lyst kjøtt og vegetarretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: