Gancia Alta Langa 36 Mesi Brut 2011

Sist torsdag, på fårikålens dag, så vi på en vin som passer godt til fårikål, det skal vi i dag også! Den piemontiske musserende vinen Gancia Alta Langa 36 Mesi Brut (2011) er et flott alternativ til den tradisjonelle norske retten!

Mange har jo fått med seg at champagne er tingen til fårikål, men det er utrolig mye forskjellig musserende vin som passer til. Det som går igjen er at vinen bør være tørr, ha god syre og gjerne ligget en stund på bunnfall.

Vinhuset  Gancia ligger som nevnt nord i Italia, nærmere bestemt nordvest, og det var Carlo Gancia som i 1959 fant opp Moscato Champagne, den første italienske musserende vinen!
Han hadde vært i Frankrike for å lære den tradisjonelle champagne produksjonsmetoden før han i 1850 kom tilbake til Italia og startet Fratelli Gancia. Ved å bruke den tradisjonelle franske produksjonsmetoden på de italienske moscato-druene fikk han ett produkt Italia tidligere ikke hadde sett, forløperen til vinen vi skal se på i dag.

Druene i denne vinen er 60/40 pinot noir / chardonnay. 36 mesi betyr at vinen har ligget 36 måneder på bunnfall, det er mer enn champagne!

Vinen har en deilig aroma av eple, sitrus, litt florale toner og hint av brødbakst. Den er fyldig, frisk og kremet i munnen, god syre og en lang ettersmak som sitter godt. En fruktig musserende vin men som samtidig har et godt mineral og brødpreg. Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: