En deilig fransk trio!

I dag se vi på 3 flotte franskmenn, to hvite rieslinger og en cremant fra vinhuset Charles Sparr i Alsace!

Siden 1634 har Sparr-familien vært lidenskapelige vindyrkere og ført denne tradisjonen videre gjennom flere generasjoner. De har gjennom tidene utvidet jordarealer og økt kvalitetsnivået på vinmarkene og druene uten å gå på bekostning av tradisjon og historie. Det er i dag 12. generasjon Sparr som driver vinhuset videre, Charles den 3. driver selv i vinkjelleren mens faren Pierre den 2. reiser verden rundt og promoterer vinene. Per i dag har de 30 hektar vinmark.
Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut er produsert på 60% pinot Blanc, 20% Chardonnay og 20% pinot gris og har ligget 12-18 måneder på bunnfall.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, modne epler, hint av brødbakst og sitrus. Den er frisk og tørr på smak, relativt god fylde og sitter godt i munnen. En god cremant!
Charles Sparr Tradition Riesling 2016 har et deilig og friskt eplepreg på nesen, litt sitrus, florale toner og et ørlite urtehint. Den er tørr og frisk i munnen, fin sødme/syrebalanse og god fylde. Sitter godt.
Charles Sparr Alsace Grand Cru Riesling Brand 2013 har ligget 6 måneder på bunnfall og kommer fra eldre vinstokker. Vinen har en deilig aroma av modne epler, sitrus, florale toner og hint av skifer. Tørr og mineralsk i munnen, meget godt balansert, god fylde og lang ettersmak. En utrolig deilig riesling nå, men som også tåler en del år i kjelleren. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: