Valduero Crianza 2015

Neida, vi får ikke nok av spanjoler nå på høsten! Valduero Crianza 2015 er en ny vin fra Ribera del Duero som vi skal se nærmere på i dag!

Bodegas Valduero ble grunnlagt i 1984 av Don Gregoria Garcia Viadero og hans datter Yolanda, som er vinmakeren. De var en av de første vingårdene som ble innlemmet i D.O. Ribera del Duero og ligger i landsbyen Gumiel de Mercado i provinsen Burgos, et område hvor noen av de beste druene i Ribera del Duero dyrkes. Valduero er også sannsynligvis den høyest beliggende vingården i regionen på 840 meter over havet.
Druene kommer fra deres egne vingårder, og vinstokkenes alder varierer fra 12 til over 40 år og vinrankene har svært lav avkastning. Rotstammen har stiklinger som er over 100 år gamle. Jorden består hovedsakelig av leire med kalkstein og noe sand.

Vinen består kun av tempranillo og har ligget 15 måneder på fat og 12 måneder på flaske før salg.

Vinen er intens på nesen, deilig mørk frukt og krydder, nesten litt balsamiske toner. Den er kraftig og rik på smak, godt balansert og en god struktur. En deilig vin som sitter lenge i munnen. Utrolig flott til biff, kraftig kjøtt og vilt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: