Plantation Rum.

Rom er undervurdert, mange tyr til en Cognac eller Whisky hvis de skal varme seg på noe brunt. Men da vil jeg anbefale å teste rom, det finnes i så mange deilige varianter, slik vi skal se på i dag! Jeg har smakt 4 ulike rom fra Plantation!


Alexandre Gabriel, president og eier av Plantation Rum (bilde lånt av Plantation Rum).

Nå skal det sies at det er en fransk cognaceier som produserer rom`en, men det betyr ikke at det ligner på Cognac, for dette er eksotiske greier! Alexandre Gabriel kom til Karibia på leting etter rom på 90-tallet, etter mange år med dedikert romdestillering ble han i 2012 kåret til Master Blender, vinner GOLDEN BARREL AWARD og kåret til Destiller of the Year av THE AMERICAN INSTITUTE. Så på de 15 årene fra han begynte i Karibia har det tydeligvis skjedd magiske ting.
Det Alexandre har gjort er blant annet å sende rom`en til Frankrike på modning, han har drevet med Cognac i firmaet Cognac Ferrand i mange år og kan litt om fatlagring…
Og dette er helt unikt, for den ligger først på lagring i den varme karibiske solen slik de andre lager rom, men så blir den sendt til Frankrike hvor den får ligge på små franske eikefat etterpå. Dette gir den en kompleksitet og egenart man ikke ser like til hos andre romprodusenter, det er noe å tenke på når man ser prisen på Plantationproduktene, noe jeg vil påstå er gode kjøp.

Rom`ene hos Plantation kommer fra forskjellige karibiske øyer, og de fremviser et slags terroir i forhold til å bli produsert på den lokale metoden som er særegen med opprinnelseslandet.

Plantation Original Dark Rum er «entry Level» rom`en til Plantation. det er en blanding av rom fra Trinidad (lagret på bourbon og cognacfat)  og en spesiell rom fra Jamaica som er høy på estere og har vært lagret veldig lenge. Dette er visstnok slik rom ble blandet på 1700- og 1800-tallet.
Rom`en har en distinkt nese av sukkerrør, vanilje, banan, krydder og tørket frukt. Den er kompleks med også her en del sukkerrør, søtlige krydder som vanilje og kanel, sitrus og banan. En utrolig bra rom ift. prisen, deilig å nyte på is eller i cocktails.

Plantation 3 stars er en hvit rom (egentlig en mørk rom, men kaldfiltrert til en hvit), med rom fra Barbados som gir raffinesse, Jamaica som gir struktur og eleganse fra Trinidad. Den har fine blomstertoner på aroma, sitrus, tropisk frukt, brunt sukker og banan. Den er spennende og elegant på smak med et deilig krydderpreg, sukkerrør, fat og en karamellaktig ettersmak. En rom som overrasker, deilig å sippe alene og utrolig flott i en «rom og cola».

Plantation Pineapple Original Dark er som navnet tilsier en ananasinfusert rom. Det er en blanding av de to rom`ene over. Nesen er utrolig spesiell, jeg vet liksom ikke om den er innbydende eller ei i starten. Men ananasen funker bra, den er elegant og balansert, ananasen gir den et rundt og tropisk preg. Den er kul å drikke alene, men kan gi cocktails et fantastisk nytt uttrykk! Prøv den i pina colada eller dark `n stormy!

Plantation 20th Anniversary X.O ble lagd for å feire 20-års dagen til Maison Ferrand. Det er en samling av de fineste rom`ene med 12-20 års lagring, alle fra Barbados, for så å bli lagret videre minst 12 måneder på cognacfat. Dette gir en unik og eksklusiv rom, fortsatt til en god pris vil jeg si.
Den har et deilig kokos og marsipanpreg på nesen, komplekse toner av sukkerrør, vanilje, krydder, karamell og fat. Den er nydelig balansert på smak, rund og eksotisk med det samme kokos- og marsipanpreget, deilig sødme, krydder og et elegant fatpreg. En utrolig flott rom på alle måter, denne tar jeg gjerne til avec på spesielle anledninger!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: