Ten. S. Lucia Baccareto Sangiovese 2017

Ten. S. Lucia Baccareto Sangiovese 2017 er en italiensk naturvin vi skal se på i dag, det dukker stadig opp flere av denne typen og det er moro å smake! Vinhuset ligger i Mercato Saraceno i Savio-dalen, i hjertet av regionen Romagna.

Gården består av 100 hektar, hvorav 12 er vinmark. Den ble startet på 60-tallet, men begynte med vinmaking på 90-tallet. Da begynte de med druene Sangiovese, Albana, Famoso og Centesimino. De begynte med organisk vinmaking og utviklet det videre til biodynamisk, de vil vise hva vin som er naturlig produsert kan smake. Vin av god kvalitet og smak som ikke forgifter jorden, skriver de på nettsiden sin. Og det er en filosofi det er vanskelig å argumentere i mot.

Vinen er produsert på sangiovese, den er produsert med naturlig spontanfermentering og modnet i ståltank.

Vinen har et gjenkjennbart preg av naturvin på nesen, fine grønne toner med røde og mørke bær og litt urter. Den er fyldig og strukturert, god syre, sitter godt og lenge i munnen.  Godt balansert matvin, passer til pastaretter, pizza, grønnsaker og andre italienske godsaker!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: