Marc Kreydenweiss Pinot Noir 2017

Marc Kreydenweiss Pinot Noir 2017 er en nyhet på vinmonopolet, eller det er en såkalt relansering (2016 var første årgang av M.K. Pinot Noir). Bra sier jeg!

Å komme til Marc og Emmanuelle Kreydenweiss’ vingård – Domaine de Perrières i Costieres de Nîmes – er som å komme til et fredfylt, men samtidig energisk sted, hvor tiden får råde og alt skjer i pakt med naturen. Rett og slett et nydelig sted.

Marc Kreydenweiss, født i Strasbourg i 1948, er arvingen til en vindyrker-familie som har bodd i Alsace i tre århundrer, han har eid og forvaltet sitt Domaine siden 1971.
I år 1989 besluttet Marc å innføre biodynamisk vindyrking på hele Domainet. Med bruk av homøopatiske behandlinger og praksis på gårdene, forblir vinmarkene levende og godt balanserte og gir dermed friske druer av høyeste kvalitet druer.
I dag forvalter Kreydenweiss 12 hektar av vinmarker i kommunen Adlau i tillegg til hans spennende satsning i Rhône. I 1999 kjøpte han den 3,6 ha store eiendom i Manduel som heter heter Domaine des Perrières som ligger 48 km vest for Châteauneuf-du-Pape og 9 km sørøst for Nîmes.
Mer spesifikt, vinmarkene dekker området mellom Nîmes og Petit Rhône, der Languedoc møter Rhône. Ambisjonen til Kreydenweiss-familien var å lage røde viner av regionens eldste druevariant; Carignan men også av Syrah og Granache.

Dagens vin er som navnet tilsier en pinot noir, den har vært lagret 9 måneder på franske fat.

Vinen har en aroma av røde bær, skogsbær, hint av krydder og jordsmonn. Den er fruktig og frisk, har god syre og fylde, lang og tørr ettersmak.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: