Moccagatta Dolcetto d’Alba 2015

Dolcetto er en drue jeg ble glad i da jeg besøkte Piemonte i vår, den er egentlig ganske allsidig og kan vise seg i mange varianter. Matvennlig er den også! Jeg koste meg derfor da jeg smakte Moccagatta Dolcetto d’Alba 2015 tidligere i høst.

Disse dolcettodruene kommer fra vinplanter som er over 45 år gamle og vinen har vært lagret 4 måneder på franske fat. Vinhuset ble grunnlagt i 1956 av Sergio og Francesco Minuto og ligger i Barbaresco. De produserer viner som er vanlige for området, inkludert barbaresco, barbera og dagens dolcetto.

Vinen har en frisk og fruktig aroma med preg av røde og mørke bær, florale toner, krydder, hint av mokka. Den er fruktig og fin også på smak, saftig bærpreg med en god syre, lette bittertoner som sitter godt i munnen.
En deilig vin som passer til alt italiensk, kjøttretter med kylling, svin, kalv osv. samt antipasti.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: