Cossetti Barbera d’Asti La Vigna Vecchia 2015

En deilig barbera er populært her i huset, det er en vin som passer til mye av maten vi lager. Kjøtt, ost… Gjerne med en italiensk vri. Cossetti Barbera d’Asti La Vigna Vecchia 2015 er for eksempel en super vin!

Dette italienske vinhuset har en 125 år lang historie, Cossetti ble etablert i 1891. Det drives i dag av den talentfulle Clementina Cossetti, sammen med moren Mariaemma og søsteren Giulia. De er selvfølgelig ikke alene om å produsere vinen, de har et godt nettverk med proffe vinfolk som samarbeider om å lage vin på vingården i Piemonte.

«As soon as you start passing through the rows of vineyards when you learn how to walk and you breathe the intense scent of must after every harvest, it is easy to get in love with such a little and fascinating world hidden over the hills where you are already born. It’s my turn today, and I will deal with it with all my efforts and belief of having roots well planted in the soil that not only helps the vineyards, but people as well.”
– Clementina Cossetti –

De produserer en bred linje viner på vingården, fra musserende vin, moscato, hvitvin og rosè, til barbera, dolcetto, brachetto og klassikerne barolo og barbaresco!
Det er foreløpig kun dagens vin som har tatt turen til Norge og dette er en klassisk Barbera d`Asti.

Vinen har en delikat nese med røde og mørke bær, den har et lett preg av jordlige toner og tre, hint av urter. Den er relativt fyldig og godt balansert på smak, har fine tanniner som gjør at den sitter godt i munnen. En flott barbera!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: