To Grieselflotte nyheter!

I dag slippes det to utrolig spennende musserende viner på vinmonopolet; Griesel Blanc de Noirs Brut og Griesel Chardonnay Brut Nature Prestige. (Vi skal se på flere tyske sekt viner fremover, så følg med) Dette er en vintype som jeg ble utrolig glad i på turene mine til Tyskland i sommer, som dessverre ikke (enda) har blitt så populært i Norge, men det håper og tror jeg kommer til å forandre seg! Her er en flott faktaside om sekt om du ønsker å lese mer om det.

Niko Brandner startet i 2013 opp Griesel & Compagnie i Hessiche Bergstrasse i det tidligere statseide vineriet som var en del av Hessichen Staatsweingüter. Han fikk tidlig oppmerksomhet rundt sine musserende viner som var så nyskapende at de knapt var mulig å knytte til det eksisterende utvalg av sekt. Niko Brandner har vunnet nesten alle utmerkelser som er mulig å bli tildelt for sine viner. Han følger ikke noen bestemt modell, men tenker og handler uavhengig, lar seg inspirere av alt som er av høy kvalitet, og følger deretter sin inspirasjon og filosofi som innebærer naturlig gjæring, ufiltrerte viner og null tilsatt svovel så lenge naturen tillater det. Grisel har til sammen 14 hektar vinmark i Hessiche Bergstrasse og kjøper noe noen utvalgte druer fra Pfalz.

 Griesel Blanc de Noirs Brut er produsert på tradisjonell metode (champagnemetoden) og har ligget minst 10 måneder på stål og minst 30 måneder på bunnfall før salg. Druesammensetningen er 90% pinot noir og 10% Pinot meunier.

I starten har den aroma av eplekart, sitrus og urter, før den utvikler seg mer mot modne epler og komplekse toner av pære, hint av mineraler og brødbakst.
Den er lett utviklet, god og fyldig mousse, kompleks og fruktig smak av epler og pære, har fin syre og sitter godt og lenge i munnen. Ikke server den for kaldt, da går man glipp av mange av de komplekse aromaene og smakene, eventuelt smak den gjennom et par timer, fra kald til romtemperatur.
En utrolig flott sekt som absolutt forsvarer prisen, kan også lagres minst 4 år.

 Griesel Chardonnay Brut Nature Prestige er produsert på samme metode og har ligget 22 måneder på bunnfallet og 10 måneder på fat, dette er en ren Chardonnay.

Vinen har en megaspennende aroma, deilig og komplekst eplepreg, sitrus, hvit steinfrukt og innbydende brødbakst. I munnen er den kremet og har en flott mousse, rik på smak med eple, sitrus, god fruktighet og syre, fint fatpreg og en lang ettersmak med hint av fat.
En utrolig flott sekt som hvert fall troner min liste over musserende viner fra Tyskland, anbefales på det sterkeste!
En høykvalitets vin som drikkes flott nå, men som har et lagingspotensiale på minst 10 år!

Produktene er tilsendt

En kommentar til «To Grieselflotte nyheter!»

  1. Tilbaketråkk: Tre nye Grieselflotte nyheter! – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: