Ten. San Guido Le Difese 2016

Ten. San Guido Le Difese 2016 er en spennende nykommer på vinmonopolet, vinen kommer fra Toscana og vinhuset Tenuta San Guido!

Det var et bryllup i 1930 som startet det hele, nærmere bestemt mellom Mario Incisa della Rocchetta og Clarice della Gherardesca. De elsket å drive med hester, og da trenger man landområder å ha de på… Mario var også interessert i vin, og plantet vinplanter på eiendommen i 1942, og det av typen cabernet sauvignon. Dette skulle senere bli den verdenskjente vinen Sassicaia.
De etablerte også et hjem for fugler, som fortsatt eksisterer i likhet med vingården (90 hektar per i dag) og hestefarmen.

Grunnen til at Marchese Mario lagde Sassicaia var fordi han var så glad i vin fra Bordeaux, han hadde også lagt merke til likheten mellom terroiret i Toscana og det av Graves i Bordeaux. I starten holdt han vinene for seg selv, andre som smakte de var sterkt kritiske til vinene. Han begynte å lagre de i kjelleren, og skjønte etter hvert at det var det som skulle til. I 1968 slapp han sin første vin på markedet, og den fikk en helt annen velkomst enn de han tidligere hadde latt andre smake.

Men det er ikke den vinen vi skal se på i dag, selv om det er den vinen vinhuset er mest kjent for. Vi ser på La Difese! Denne Toscana IGT vinen har blitt produsert av vinhuset siden 2003 og er har følgende druesammensetning: 70% Cabernet og 30% Sangiovese. Den er lagret 10 måneder på franske fat og ytterligere 3 måneder på flaske før salg.

Vinen har en fruktig og fin aroma av kirsebær, mørke bær, moden frukt, hint av urter og fat. Den er fyldig og rik på smak, deilig frukt med balanserende syre, lange tanniner som sitter godt i en lang ettersmak. En godt konsentrert og god toskaner!

Produktet er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: