Mer musserende vin fra Tyskland.

I dag skal vi se på mer musserende vin fra Tyskland, et tema jeg brenner litt for etter to turer henholdsvis Nahe og Mosel i sommer. Vaux Riesling Brut 2016 og Vaux Rheingauer Riesling Réserve Brut kommer fra vinhuset Schloss Vaux i Rheingau!

Historien begynner i 1868 i Berlin, når firmaet blir etablert. De kjøpte et Chateau i Mosel, nær Metz, og dette ble hovedkvarteret i over 50 år. Så ble området en del av Frankrike på grunn av andre verdenskrig og slottet ble solgt til franskmenn. De gjenoppstod derimot i et annet område; Eltville ved Rhinens bredder. Siden da har de jobbet hardt for å bli ett av Tysklands ledende sekt-vinhus.
De kjøper druer fra andre vinmarker i andre regioner, men har fra 2014 også høstet fra egne vinmarker (6 hektar riesling og 1 hektar pinot noir). Dette gjør at vinmakerne har enda bedre kontroll på kvaliteten på vinen, fra drueranken til flaska.

Vaux Riesling Brut 2016 er en ren riesling med 14 måneders tid på bunnfall. Den har en fruktig og innbydende aroma med gule epler, sitrus, tropisk frukt og et delikat hint av kjeks. Den er fyldig, kompleks på smak, har meget god frukt, god syre, litt mineraler og en lang og god ettersmak med fint preg av autolyse.

Vaux Rheingauer Riesling Réserve Brut er også ren riesling, denne er en Rèserve og har ligget 24 måneder på bunnfall. Vinen har en kompleks nese med epler, sitrus, mineraler og brødbakst. Den er konsentrert og kompleks også på smak, fint fruktpreg, god syre, lang og tørr ettersmak med en god balanse av mineraler og kjeks. Denne tåler noen år med lagring.

To flotte sekt som bør overbevise enhver om hvilken kvalitet en kan få til under 300 kroner i Tyskland, deilig!

Produktene er tilsendt

En kommentar til «Mer musserende vin fra Tyskland.»

  1. Tilbaketråkk: Vaux Rosè Brut – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: