Ginsmaking!

Jeg digger gin, det er virkelig et produkt som har seilet opp på min favorittliste. Både å drikke bart og i cocktails, spesielt gin & tonic! Jeg har smakt 6 ulike gin, både med og uten tonic, les dommen her!

Le Gin de Christian Drouin er en fransk gin. Produsenten er mest kjent for calvadosproduksjon, men han kan sin gin også… Ginen er lagd av 30 forskjellige ciderepler og de brukte over 2 år på å utvikle den. Faktisk så er 25% av innholdet som brukes i Le Gin, en Eue De Vie De Cidre med navnet La Blanch. Dette kan nærmest lignes med en ufatlagret Calvados.
Den har en mild aroma, lett krydret, einebær, fruktige epletoner og sitrus. Den er rund, har rik og god fruktighet, lett krydder, kompleks og lang ettersmak.
Meget god gin på den fruktige siden som lett kan nytes bar.

Propeller Gin kommer fra Litauen og en produsent ved navn MV Group. Også denne har en behagelig og mild aroma, frisk lukt av einebær, en del sitrus og krydder. Den er sitruspreget også på smak, en del einebær og krydder.
Denne gjør seg veldig godt i en ren gin & tonic!

Balmenach Caorunn Small Batch Scottish Gin kommer fra destilleriet Balmenach i det skotske høylandet, et land mest kjent for whisky. Men nå er ikke produksjonen så ulik… Caorunn er keltisk for rogn, og logoen representere de fem smakene (lyng, rognebær, løvetann, pors og røde villepler), urtene høstes for hånd fra åsene rundt destilleriet.
Her finner vi en mer intens aroma enn de to første gin`ene, mer krydder, einebær, urter og sitrus. Den er kraftig og rik på smak, mye urter, fruktige toner, sitrus og krydder.
God alene hvis du liker kraftig gin, men viser seg også flott fram i en gin & tonic!

Rutte Dry Gin er nederlandsk. Her har produsenten studert gamle notater for å produsere en tradisjonell dry gin, spesielt egnet i gin & tonic. Rütte har destillert genever, gin og likører siden 1872 og deres motto er det samme idag som da de startet opp; Distilled with passion!
Ginen er kompleks på aroma, intense toner av einebær, krydder og sitrus. Den er kraftig og god også på smak, intense kryddertoner og spennende urter. Deilig i gin & tonic!

Rutte Celery Gin er samme firma, Nederlands minste destilleri. Dette er en spennende gin lagd med selleri, og denne har vunnet flere priser! Den har en kompleks nese, krydder, hint av selleri, einebær, grønne urter og sitrus. Kraftig og krydret smak, meget godt balansert selleri, krydder, urter, fennikel, anis og sitrus.
Kul alene, men også et spennende innslag i gin & tonic.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: