To fabelaktige musserende viner!

Hvis dere enda ikke har tatt til dere tipsene mine om å smake tysk sekt, så har jeg enda 2 grunner til å gjøre det her! Disse to tyske musserende vinene fra Strauch kan anbefales på det sterkeste:

Strauch Zero Brut Nature 2015 og Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2012 kommer fra vinhuset Strauch Sektmanufaktur i Rheinessen. Ekteparet Isabel Strauch-Weissbach og Tim Weissbach er begge uteksaminert fra Geisenheim Universitetet og begge er vokst opp på vingård.
I 2011 startet de Strauch Sekmanufaktur på Isabels foreldres vingård, og de var fast bestemt på å gjennomføre sin drøm om å bare produsere musserende vin av ypperste kvalitet. De er sertifisert økologisk.
Vinmarkene deres er nå på ca. 17 hektar, og de lager kun viner fra egne vinmarker.
Alle deres viner ligger minimum 15 måneder på bunnfall, ofte mye mer, og de bruker lokale druetyper i sine viner i tillegg til druer vi kjenner fra Champagne. Svovel er noe de sjelden bruker i sine viner, naturlig gjæring og ufiltrert.

Strauch Riesling 40 Monate Extra Brut 2012 har ligget 40 måneder på bunnfall. Vinen har en kompleks og meget innbydende nese, moden frukt, epler, behagelig sitrus og brødbakst. Den er rund, kremet og kompleks også på smak, fint, modent fruktpreg, mandel, hint av fat og deilig og lang ettersmak. Meget god sekt som slår de fleste champagnene under 300 kr.

Strauch Zero Brut Nature 2015 er produsert på Weissburgunder og har ligget 20 måneder på bunnfall. Den har et godt preg av moden frukt på nesen, gule epler, pære, litt kalk og sitrus. Den er kremet og fyldig på smak, god frukt og syre, godt integrert autolyse i en kang ettersmak. Også en meget god sekt!

Produktene er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: