Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2017

Sigurd Wongraven fra bandet Satyricon er en av de mange kjendisene som har prøvd seg i vinverdenen, noen klarer seg bra, andre ikke, det er alltid spennende å smake!
Vinene fra blackmetal-stjernen har hatt ganske god suksess i Norge og han er personlig involvert i hele vinmakingsprosessen noe som er et bra tegn (han har også tatt WSET utdanningen), jeg har smakt den nye årgangen til hans Langhe Rosso: Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2017.

Denne rødvinen fra Piemonte har vært en av de mest populære vinene til Wongraven (den kommer også i BiB og magnumflaske), den er produsert i samarbeid med Luca Rogna, en 30 år gammel femte generasjons vinmaker som også liker blackmetal. Barbera 62%, Nebbiolo 37% og Pelaverga 1% utgjør sammensetningen ift. druene.

Aromaen har ett lett, lyst og sommerlig preg av blomster, den gir lovnader om en lett og frisk vin. Den er saftig og fin med mye bær og en fast og lang ettersmak av lakris og urter. Flott balansert med lang og god ettersmak, sitter godt.
En noe kjølig men elegant vin, man kan trygt si at Wongraven oppnår målet sitt om å lage kvalitetsvin med denne vinen hvert fall.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: