Pfaffmann Schick und Schön Riesling trocken 2017

Pfaffmann Schick und Schön Riesling trocken 2017 ble lansert i september, og man ser på det nydelige designet at det er en kvinne bak vinen…

Tina Pfaffmann er kjent for å være en litt «løs kanon» i vinbransjen, ett år lager hun en vin med null restsukker, året etter lager hun den samme med 22 gram restsukker… Men det som går igjen er kvalitet!
Hun visste fra tidlig alder at det var vin hun ville drive med, og allerede som 16-åring startet hun som lærling hos en vinmaker! Etter flere år med læring, både i innland, utland, på andre kontinenter, så overtok hun de 15 hektarene med vinmark som foreldrene eide i 2000 som fjerde generasjon. Hun er tydelig på at hun ikke vil utvide vingården, det er ikke aktuelt å masseprodusere vin, hun skal lage vin med karakter!
Og det gjør hun.

Vingården ligger i Frankweiler i Pfalz-regionen i Tyskland. Som de fleste satser hun på Riesling, men Tina leker seg også med Pinot Blanc, Pinot Gris, Gelber Muskateller, Blanc de Noir, Gewürztraminer, Scheurebe, Grüner Silvaner, Dornfelder, St. Laurent og Pinot Noir. (det er kun dagens vin som er tilgjengelig i Norge foreløpig)
Etter at hun tok over gården har de vunnet flere priser for vinene sine.
Dagens vin er multifasettert som hun beskriver den selv og det er artisten Michael Fischer-Art som har designet den innbydende etiketten.

Vinen har en kompleks og intens nese, god fruktighet, eple, sitrus, hvit steinfrukt og hint av urter. Den er rik på smak, tørr med god frukt, god syre og en lang og deilig ettersmak. Godt balansert.
Deilig riesling fra Pfalz,  god alene og til fisk, hvitt kjøtt, asiatisk og grønnsaker.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: