To digge fra New Zealand!

Jeg digger å få smake flere viner fra samme vinhus opp mot hverandre, da får man et bedre helhetsinntrykk av hvordan vinene er, hvilken kvalitet osv. Det har jeg gjort med disse to: Pounamu Special Selection Pinot Noir 2017 og Pounamu Special Selection Sauvignon Blanc 2017!

Pounamu er et maorisk ord for en grønn stein, en sjelden type man kun finner på den sørlige øya av New Zealand. Ikke langt fra vinmarkene hvor druene til dagens viner gror!
Steinen blir sett på som et fredssymbol og en link mellom jorden, himmelen, stjernene og vannet. I likhet med steinen som blir brukt som en vennskapsgave vil vinhuset av vinen skal brukes på samme måte, en spesiell gave som kan nytes med venner og familie.

Det er firmaet Vinultra som er «moren» til Pounamu, etablert i 2002 av Fleur McCree og Mark Duns. De har Eveline Fraser, tidligere sjefsvinmaker hos Cloudy Bay, på laget til å produsere vin. De har flere «underhus» som produserer vin, men under Pounamu lages kun Pinot Noir og Sauvigon Blanc. Vingården drives 100% bærekraftig.

Pounamu Special Selection Sauvignon Blanc 2017 har en veldig frisk og intens nese, aromatiske toner av sitrus, stikkelsbær, lime, hvit steinfrukt og hint av florale toner. Den er kraftig på smak, god frukt, syrefrisk og sitter meget godt i munnen. En godt balansert kraftpakke, jeg skjønner at denne har vunnet en del priser! Meget godt kjøp!

Pounamu Special Selection Pinot Noir 2017 har en innbydende og rik aroma av røde og mørke bær, krydder, klassiske pinot aromaer i kombinasjon med mer eksotiske dufter av flint og fat. Den er frisk og fruktig på smak, fint bærpreg, litt ripsgelè, sitter godt i en tørr utgang. En god og litt spennende pinot, anbefales!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: