To digge amerikanere!

Her må jeg bare advare med en gang: jeg er partisk. Jeg elsker nemlig både amerikansk pinot noir og zinfandel. Men når det skal være sagt, så er dette to utrolig fine utgaver av de to overnevnte variantene… Vi ser på Hendry Pinot Noir og  Hendry Block 28 Zinfandel!

Hendry-familien har i tre generasjoner produsert vindruer i Napa, de kjøpte gården i 1939. Markene ble også tidligere benyttet til vindruedyrking så historien går faktisk helt tilbake til 1859.
Hendry spesialiserte seg tidlig på Zinfandel-druen, men utvidet etter hvert med Chardonnay og Cabernet Sauvignon-druer.
Totalt er gården litt over 20 mål.
Hendry Ranch har siden 1970 levert druer til store vinhus. Fra slutten av 80-tallet kjøpte Robert Mondavi alt som ble produsert av Pinot Noir og Chardonnay, og delte Cabernet Sauvignon produksjonen med Mondavi og Rotchilds prosjekt «Opus One»., mens Kent Rosenblum kjøpte Zinfandel-druer. Etter hvert fikk vinen såpass stor oppmerksomhet at Hendry ville forsøke seg med egen vin.
I 1992 startet Hendry med sin første egenproduserte årgang, og minimerte salget av druer. Vingården drives i dag av Mike Hendry, som bor på gården med sin kone Molly og deres sønn.

Hendry Block 28 Zinfandel er jo som navnet tilsier en vin produsert på zinfandel, eller primitivo som druen heter i Italia, Block 28 er navnet på vinmarken. Den er lagret 15 måneder på franske fat, hvorav 65% nye. Vinen har en rik og innbydende aroma, mørk og moden frukt, plommer, tørket frukt og hint av fat. Den er intens og kraftig på smak, fin og balansert sødme, moden frukt og integrert fat. Varm og lang ettersmak, perfekt for norske vintre.

Hendry Pinot Noir er selvfølgelig en pinot noir, en blanding av 3 ulike vinmarker. Den er lagret 11 måneder på franske fat, hvorav halvparten var nye. Den er elegant på nesen med røde og mørke bær, lett krydret, hint av mokka og fat. Den er rik og fyldig på smak, deilige røde bær, fin sødme og en lang og varm ettersmak. En veldig flott pinot!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: