Planeta Passito di Noto 2017

Dessertvin er mer enn portvin, selv om en portvin er helt nydelig til pepperkaker med blåmuggost samt konfekt, så trenger man noe helt annet til multer. Som Planeta Passito di Noto 2017 er helt perfekt til! Den er også supert til andre kaker, nøtter, osv. Flott vin til jul som kun finnes på polet på Oslo City, men som du absolutt rekker å bestille så den kommer før julen.

Litt om Planeta først, vinhuset er fra Sicilia i Italia og ble etablert i 1995. Det unike med Planeta er at de har hele 6 eiendommer med forskjellig settinger og prosjekter. Ulmo, i Sambuca di Sicilia, Dispensa, i Menfi; Dorilli, i Victoria; Buonivini i Noto, Feudo di Mezzo at Etna i Castiglione di Sicilia og La Baronia, i Capo Milazzo.

sicilia2

Planeta Passito di Noto 2017 er fra Buonovini i Noto og er en vin med lange tradisjoner produsert på  Muscat (Moscatel, Moscato), den er lagd på passitometoden noe som vil si at den er lagd på tørkede druer. Et annet og gammelt navn på slik vin er stråvin da druene ble plassert på stråmatter for å tørke.
Druene har ligget og tørket i ca. 1 måned, så har den vært lagret på ståltank 4-5 måneder før videre flaskelagring i 6 mnd.

Vinen har en nydelig aroma av tørket gul frukt, hvit steinfrukt, litt sitrusfrukt, krydder og vanilje. Smaken er rik og balansert, marmeladeaktig med nydelige toner av appelsin, sitron, plommer, tropisk frukt og søtlig krydder. God syre og en lang ettersmak. Det er nesten så man kan se vinmarkene i Italia og lukte de små bakverkene de spiser til dessert. Nydelig.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: