To fra Tommasi.

Nå nærmer desember seg stygt dere! Det betyr Ripasso og Amarone for min del, gjerne fra ett av mine favoritthus Tommasi! Vi ser på Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2013 og Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2015!

Tommasi Viticoltori har drevet med vinproduksjon siden 1902, da Giacomo Battista Tommasi kjøpte vinmarken «Rafaèl» i hjertet av det berømte Valpolicella Classico området.
Siden den gang har de vokst betraktelig og er i dag med sine 205 hektar vinmark i Veneto blant de aller største Italienske produsentene å regne. De har også investert stort i mange andre vinregioner i Italia, som de også lyktes meget godt med.
I dag drives familiebedriften av familiens fjerde generasjon, og tross stadig nyskapning og utvikling har de hele tiden bevart respekten, kunnskapen, tradisjonen og kjærligheten til vinmakingen i området. Nylig ble Tommasi Amarone stemt frem av 18 millioner Vivino-brukere verden over som én av de topp fem beste Italienske vinene – et vitnesbyrd som taler for seg selv.

Vi begynner med ripassoen, en vin  jeg har fulgt (og nytt til det fulle) i hvert fall 5 år nå. Den har en deilig aroma av mørke, modne bær, litt tørket frukt, hint av urter og vanilje. Deilig og rik frukt på smak, fyldig, balansert sødme, tørket frukt, lang og god ettersmak. God årgang.

Amaronen er også en klassiker. Den har en fin aroma, lett utviklede toner av moden og tørket frukt, integrert fat og deilig vanilje. Den er fyldig og rik på smak, deilig frukt av røde og mørke bær, lett preg av tørket frukt, lang ettersmak med et pent fatpreg. Meditasjonsvin eller til en god parmesan, tips fra Pierangelo Tommasi!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: