Pere Mata Julebobler Brut Reserva

Dette var en nyhet som falt i god jord her i huset; Pere Mata Julebobler Brut Reserva kom i perfekt tid til jul og nyttårsfeiring!

Pere Mata startet opp i 2000 med sin egen vinproduksjon. Han har jobbet i mange år før dette hos andre cava produsenter, og begge hans besteforeldre jobbet innenfor samme yrke. Han har en ganske liten kjeller og produksjon på 50-60 tusen flasker i året, avhengig av årgang og innhøsting.
Pere har i dag kun 3 hektar, hvor han dyrker økologisk, samt han kjøper druer fra tre andre vingårder som også dyrker økologisk. Alt er gjort innenfor de økologiske rammene, men sertifiseringen er enda ikke på plass, men derimot underveis.

Pere Mata har valgt å jobbe med de tre klassiske cava druene; Macabeu, Xarel.lo og Parellada. Da han startet opp for seg selv så var det viktig for han å ha respekt for hans forfedre og de som startet å lage cava i Spania, og de som valgte å plante nettopp disse druene her. Han vil at hans Cavaer skal utrykke dens terroir, og ikke kun terroir som i sted og druetyper men også stil på vinifikasjon. Han dykket da ned i studier og undersøkte historien bak cava produksjon fra gammelt av og hans egne røtter for så å finne sin stil.

Dagens vin er produsert på Xarel·lo 30%, Macabeo 40% og Parellada 30%, og vinen har ligget mer enn 2 år på bunnfall.

Vinen har en deilig og frisk aroma av epler, sitrus, komplekse toner av brødbakst og autolyse. Den har god mousse og er behagelig i munnen, godt konsentrert, fint fruktpreg og kjeks i ettersmaken. Sitter godt og lenge. Meget godt Cava-kjøp!

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: