Snowflakes Barbera d’Asti 2017

Snowflakes Barbera d’Asti 2017 har kledd seg i juledrakt, som jeg har messet om i flere år så er jo Barbera en super juledrue å gå etter ift. fruktigheten og syren som passer så godt til julemat. Dette er derfor både en vin en trygt kan kjøpe til seg selv, samt en flott vin å gi bort til jul/vertinnegave på julefest osv.

Valter Bosio, mannen bak vinen, skriver at han har 4 lidenskaper i livet; familien, hunden Leda, trøffeljakt og vin. I fjor så vi på en vin (Bosio Leda Truffle Hunter Barb. d’Asti 2017 ) som var en hyllest til hans tidligere trofaste trøffeljaktvenn Leda som nå dessverre har dratt til de evige jaktmarker.
“Barbera reminds me of Leda: it’s loyal and strong, it never betrays you and it stays always close to you”  -Valter Bosio.Vinhuset ligger i Santo Stefano Belbo, et sted så spesielt at Unesco listet det som World Heritage Sites i 2014. Her lager Bosofamilien vin når de ikke er ute å leter etter trøfler.

Druene til Valter Bosios Snowflakes hentes fra hans høytliggende vinmarker i Santo Stefano Belbo. Druene innhøstes manuelt, mykpresses og gjæres så sur lie med daglig pump-over i 12 dager. Vinen overføres så til 50% botti og 505 sementtanker for modning i 6 mndr før endelig foredling i flaske.

Vinen har en deilig og fruktdrevet nese, fine røde bær, krydder og hint av fat. Den er saftig og frisk på smak, god syre og godt balansert, rund fruktighet som sitter godt og lenge.
Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: