Accordini Acinatico Amarone della Valpolicella Classico 2015

Amaråååååne som Bjørn Eidsvåg sier, det skal til nå mot jul! Accordini Acinatico Amarone della Valpolicella Classico 2015 er en god gammel favoritt, nå i en meget flott årgang!

Vineriets historie begynner med Gaetano Accordini når han i begynnelsen av det tjuende århundre kjøpte 5 hektar i Cà Bessole.
Sammen med sin sønn Stefano produserte de her en Valpolicella-vin som de solgte lokalt. Fra 1970 drev Stefano alene, før hans to sønner, Tiziano (f. 1956) og Daniele (f. 1962), fulgte i sin fars fotspor på 80-tallet. Sønnene søkte kvalitet, utdannet seg i faget og begynte et møysommelig arbeid; de økte på utbyttene per hektar, fjernet de gamle fatene i kjelleren og moderniserte prosedyrene for vinfremstilling. Parallelt eksperimenterte de seg frem til de beste drue-klonene på Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara.

Første flaske Amarone Acinatico ble produsert i 1980 fra de eldste vinmarkene i Negrar. I 1999 kjøpte familien 10 hektar i høytliggende Fumane for å produsere druer på «Monte Valpolicella» – Valpolicella-fjellet. Enda høyere kvalitet ble resultatet. Hele familien er engasjert i vineriet, inkludert Tizianos og Danieles koner Raffaella og Eleonora, og i 2008 bygget de en ny vingård; den gamle i Pedemonte var for liten og fjerde generasjon – Giacomo og Paolo, agronom og ønolog, ansvarlig for vinmarkene og kjelleren, og Danieles sønn Marco, nyutdannet ønolog og agronom/produksjonsassistent – var kommet til. I prosessen er også ytterligere 5 hektar lagt til.

Vinen er produsert på Corvina Veronese 75%, Rondinella 20% og Molinara 5%. Håndplukkede druer tørkes på loft i 120 dager. Presses januar, uten at stilkene fjernes. Vinen ligger så på barriques i 2 år, så 8 mnd. på flaske. Håndverk sa du?

Vinen har en kompleks aroma av mørke bær, tørket frukt, rosiner, moden frukt og hint av fat. Den er rik og smakfull, deilige frukttoner, sødmefull tørket frukt, god konsentrasjon med god syre og tanniner, lang og varm ettersmak. En utrolig bra amarone, den beste årgangen jeg har smakt fra Accordini! Løp og kjøp, denne kan lagres i mange år!

Produktet er tilsendt

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: