Exton Park Rosé

Franske bobler, italienske, spanske.. Det har vi sett på til jul og nyttår, men ikke glem de britiske! Exton Park Rosé er ypperlig til nyttårsrøkelaksen. Og annen fingermat, gjerne rosa.

Exton Park er et ungt vinhus, drueplantene ble plantet i 2003. Det ble plantet klassiske champagnedruer med forskjellige røtter, for å se hva som fungerte best her i South Downs i nasjonalparken i Hampshire. I 2009 tok en nabo over vinmarkene, Malcolm Isaac hadde nettopp solgt forretningen sin og ville prøve noe nytt. Han hadde tidligere drevet med salatdyrking, og forstod terroir.
I starten solgte han druene, de var for unge til å lage god vin mente han. To år etter prøvde han seg.
På denne tiden hadde han investert i topp moderne utstyr tilpasset det ustabile britiske været, han hadde også fått med seg vinmaker Corinne Seely på laget.
Resten er historie som de sier… Allerede nå, 7 år etter har de vunnet mange priser for vinene sine, og vinmarkene har bare begynt å vise seg fra sin beste side aldersmessig.

Rosèvinen vi skal se på er produsert på 70% pinot noir og 30% Chardonnay. Selvfølgelig produsert på tradisjonell (champagnemetoden) metode.

Vinen har en spennende og kompleks nese med røde bær, jordbær, bringebær, kirsebær, hint av blomster og krydder. Den er fyldig og rik på frukt, god syre, delikat sødme og en lang ettersmak som er både tørr og balansert. En meget god vin.
Ypperlig som aperitiff, til fisk og sjømat samt lyst kjøtt som kylling, kalkun, svin og kalv.

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: