Amarula Vanilla Spice

Lyst til å kjøpe en ny og spennende likør til jul? Amarula Vanilla Spice kan da være en god kandidat!

Mange har sikkert smakt Amarula, den har vært tilstede på vinmonopolet i mange år og selges i over 100 land, men mange vet kanskje ikke hva den er lagd av eller hva slags historie den har! Den ble lansert i 1983 og markedsført i 1989 av Southern Liqueur Company of South Africa.
Amarula er lagd på Marulafrukten som vokser mange steder i Sør-Afrika, den er rik på C-vitamin, kalium, kalsium, magnesium og innheolder en del proteiner. Arkeologiske utgravinger viser at den fantes for minst 10.000 år før Kristus.
Phalabrowa i Limpopo vokser Marulafrukten vilt, når den er moden høstes den av den lokale befolkningen som samler den på ulike samlingspunkter, dette er en god inntektskilde for et ellers ganske fattig folk. Når man har høstet frukten, sortert og knust den fraktes den til Stellenbosch i spesielle kalde beholdere for å unngå ukontrollert gjæring, vel fremme gjærer den i omgivelser som minner om tradisjonell vinlaging med druer, så destilleres den to ganger før den modnes to år i eiketønner for så å bli blandet med fersk fløte.
Visste du at Marula frukten er en av favorittfruktene til elefanter?

Den nye varianten er i tillegg til Marulafrukt, tilsatt vanilje fra Madagaskar og ingefær fra Nigeria! Den har 15.5% alkohol. En spennende kombinasjon, og skal vi tro ryktene – bare den første av flere varianter av Amarula som kommer!

Likøren har en fin nese med klassisk kremlikør, fine toner av krydder, vanilje og hint av eksotisk frukt. Den er fyldig og god på smak, deilig fløtemyk med balanserte krydderier.
God å nyte alene over is, eller i kaffe. Hvis en er interessert i cocktails er den også morsom å forske på med andre ingredienser som vodka, amaretto, rom og sitruslikører for å nevne noe.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: