5 vidt forskjellige juleøl!

Juleøl er digg, de kommer i mange forskjellige former, fra «jule-ipa» til mer tradisjonelle varianter. Vi ser på 5 forskjellige:

Danske Hornbeer har mange kule øl, Hornbeer Julehumle er blant de! Dette er en mild ipa for de som er litt lei juleøl, det kan jeg absolutt kjenne meg igjen i! Jeg craver skikkelig hazy neipa for tiden… Nok om det.
Ølet har et friskt og fruktig aromabilde, fint preg av sitrus, florale toner, einer og malt. Det er rundt og balansert på smak, fyldig, lett bitterhet og frukt, halvlang ettersmak.

Midtfyns Belgian Christmas Blonde er et rikt lyst øl med preg av søtlig malt, karamell, sitrus og krydder. Kremet og fin konsistens, god balanse mellom frisk sitrus og deilig karamell. Passer ypperlig til den tradisjonelle julematen som julepølse, spekemat osv. Enda et dansk bryggeri jeg liker godt.

EGO Paler than Yule er en nyhet fra Oslobryggeriet EGO, som er en liten favoritt i vårt hus. Dette er en amerikansk pale ale, tilsatt laktose, appelsin og kanel.
Ølet har en deilig aroma, innbydende humle, sitrus og krydder på nesen. Det er fruktig og fyldig, deilig juicepreg med appelsin, lett krydder og god balanse. Et meget godt øl!

Ett annet øl fra EGO er EGO Is this Christmasy Enough for you?, en Winter ale.
Fint preg av mørk malt på nesen, sjokolade, kaffe og et lett fruktpreg. Det er godt balansert på smak, god sødme og en tørr utgang. Deilig til julemat og alene.
EGO skuffer ikke denne gangen heller.

St Feuillien Nöel er et belgisk kloster øl, eller strong dark ale på 9%.
Ølet har et fint utviklet karamell og fruktpreg på nesen, frisk og fruktig med god kompleksitet. Det er rikt på smak med mørke toner av karamell, nøtter og krydder, lang og deilig ettersmak. Skikkelig koseøl.

Produktene er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: