Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2017

I dag skal vi se på en vin fra et vinhus i Nahe, Tyskland, et vinhus jeg faktisk besøkte nå i sommer! Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2017 er en klassisk vin til jul da syrefriske rieslinger passer godt til mye av den fete julematen.

Jakob Schneider er en av de eldste familiegårdene i Nahe og har historie helt tilbake til 1575. De er omgitt av de beste vinområdene i Nahe og ligger idyllisk til ved landsbyen Niederhausen og nær elven.
De har alltid vært hengiven til vin, men har siden 1901 hatt fokus på dyrking av høykvalitetsvin fra de bratte områdene. I dag er det tre generasjoner som jobber side om side på vingården.


Jakob junior forklarer terroir.

Alle «Schneiderne» jobber for å sikre at de høye forventingene til deres viner blir møtt med den samme jevne kvaliteten hvert eneste år. De kultiverte vinområdene består av 18 ha. Åttifem prosent er beplantet med Riesling druer og resterende med Grauburgunder, Weissburgunder og Spätburgunder. De produserer ca. 120 000 til 150 000 flasker per år.
Jakob Schneider Senior tar seg av vingården og takket være ham så er vingården bærekraftig kultivert på en optimal måte. Hans lange erfaring og instinkter sier ifra hvilken jobb som må gjøres når til enhver tid.
Jakob Schneider Junior er ansvarlig for modningen av vinen i kjelleren. Istedenfor å følge vanlig brukte standarder, så jobber han med nymoderne metoder og konsentrerer seg om de individuelle utfordringene hver årgang har. Han fintuner hver enkelt vinmark ved hjelp av sine sanser.
Monika Schneider tar seg av kundene, salg, markedsføring, regnskap og all logistikk.
Bestemor Liesel er sjelen i vineriet. Den muntre seniorlederen har brukt 40 år på å serve kundene og underholdt dem med vindikt innimellom.
Den yngste damen i Schneider familien kommer fra Palatinate regionen og er en kvalifisert vinekspert; Laura Schneider, hun er involvert i de mange ulike områdene av driften samt passer familiens barn.


Jakob junior og kona Laura.

Tilbake til vinen: druene kommer ifra den kjente enkeltvinmarken Hermannshöhle i Niederhäuser som har en lutning på 60 grader med en eksponering mot sør og sør-vest. Jordsmonnet består av grå skifer, vulkanske steiner som porfyr og melafyr samt sandstein. Vinrankene er min. 35 år gamle.

Vinen har en innbydende aroma av gul frukt, epler, intense toner av hvit stenfrukt og hint av mineraler. Vinen er fyldig og rund, godt balansert sødme/syreforhold, komplekse og rike smaker av gul frukt, modne epler og sitrus. Lang og konsentrert ettersmak. Knallgod riesling til en god pris!

(Finnes på vinmonopolet på Oslo S, Lillestrøm og Asker, ellers kan du bestille den til ditt lokale pol)

Produktet er tilsendt

En kommentar til «Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken 2017»

  1. Eslker Nahe-viner! Og Schneider og Dönnhof er to av de beste.
    PS. Palatinate regionen heter Pfalz på tysk og norsk.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: